Pampas Nationaldag

Haloj! Det var ett tag sedan något nytt kommit upp här. Orsak: PAMPASHELGEN. Åkte i torsdags upp med Österbottniska Nationens Fiilistraktor (aka buss) till Österbotten för att fira Pampas Nationaldag.
Fredagen var jätterolig med olympiad på torget på dagen och sedan kvällsfest i Rewell Center på kvällen där STÖK och Medina uppträdde. Medina var grym!! Vi bestämde oss dock för att skippa sillizen på lördag morgon och degade i sängen i stället (hade hörtt rykten om mycket folk och långa köer till sillizlokalen).
bild från olympiaden 2013, lånad
Efter dessa festligheter hann jag också hem till Oravais ett slag för att hälsa på familjen. Nu är de bara en kort skolvecka innehållande två skoldagar och sen bär det av hem till Österbotten igen, den här gången på påsklov.

Her

Såg en otroligt bra och fin film i helgen, så vill bara dela med mig och tipsa er om den. Den har blivit rankad som nästbästa film 2014 och jag förstår absolut varför. En så fin och hjärtekrossande kärlekshistoria. Filmen jag pratar om är Spike Jonzes romantiska drama Her. Tror inte jag säger så mycket mer än att den är absolut sevärd och jag är lite kär i Joaquin Phoenix's karaktär Theodor, som är filmens huvudperson.
 
 

Gaybar och myskväll

God söndagkväll. Jag har en underbart trevlig helg bakom mig. Till exempel besökte jag och flickvännen för första gången en gaybar, Åbos enda (vad vi vet iaf) och det var ju så himla kul! Ska jag vara ärlig hade vi nog båda förväntat oss att det skulle vara ett litet slitet ställe med mest äldre män, men vi blev sjukt positivt överraskade när vi steg in i en liten ja, men otroligt mysig bar med mycket folk (mestadels unga kvinnor och män). Ett litet dansgolv och DJbås, en liten bar och en liten yta fylld med bord, stolar och glada människor. Vi slog oss ner med varsin cider och bara andades in stämningen och atmosfären. Kommer absolut besöka stället igen!
 
Resten av helgen har vi lekt vuxna och bytt lampor, handlat batterier och lagat mat. Vi hade planerat en picknick i vårsolen i lördags men när vi packat våra väskor och steg utanför dörren höll vi på frysa ihjäl, så vi gick in igen, åt vår lilla matsäck där och hoppade efter det på cyklarna in till stan. Vi bestämde oss för att mysa till det med chokladfondue eftersom picknicken inte blev av. Fint så!
Vi avslutar söndagen med att planera vår tre veckor långa Italienresan som vi kommer göra i sommar.
Till top