Vårtecken

Idag var jag på verkligt dåligt humör när jag kom hem, så jag bestämde mig för att gå ut på en promenad i solskenet, eftersom det oftast hjälpr med frisk luft, lite motion och musik. Halvvägs genom promenaden bestämde jag mig för att söka efter vårtecken. Jag tänkte mig lixom att om jag försöker fokusera på positiva och roliga saker så blir jag nog på bättre humör, och det blev jag också! Dessutom hittade jag rätt många vårtecken;
- Ingen snö på marken och ingen is på havet. All is har verkligen smält bort nu.
- Bar asfalt
- Cyklister och mopedister
- Det var så varmt när solen sken så jag blev svettig (trots att jag bara gick i lugn takt) så jag fick knäppa upp jackan
- Det är ljuuuust
- Videkissor
- Det luktar vår
- Fågelkvitter
- Det har börjat grönska liiite, iallafall finns det ett och annat grönt grässtrå
- Några söta blommor har kommit upp vid vägkanten
- Fiskare. I kortärmat!! När jag kom till stranden såg jag tre killar som stod och fiskade på bryggan och de bar inget mer än t-skjortor! (Men varmt var det nog inte!)
Tyvärr hade solen gått i moln innan jag hann ner till stranden, men det var fint ändå.
 
Nu ska jag trycka i mig massa torkade plommon och kolla ett par avsnitt av en ny dansk serie som jag precis hittat - Rita - har sett ett avsnitt av serien igår och jag är redan såld!

tre år

Vet ni vad! Jag ska spela fotboll idag! Det har gått nästan tre år sedan jag tränade fotboll senast och idag ska jag plötsligt dra på mig fotisskorna igen. Heeelt fantastiskt! Är riktigt nervös, haha, fast det bara är på skoj och jag ska bara testa hur det känns med knät och allt, men som sagt, nästan tre år sedan jag ens försökte mig på något som har med fotboll att göra, så det pirrar nog lite. Sjukt taggad är jag dock och känner verkligen att det är på tiden nu, skorna hade ju blivit dammiga efter sina år på hyllan.
 

5 positiva

Okej, så jag blev utmanad av Ronja att skriva ihop fem positiva saker om mig själv och sen utmana fem nya bloggar. Det passar perfeekt just idag eftersom jag hade planerat att skriva ett inlägg med rubriken "dagens 3 positiva", så det blir ju nästan samma sak men med en liten tvist.
Skulle nu vilja se samma sak hos Matilda, Ida och Elin&Loe, tyvärr så läser jag endast dessa bloggar, plus Ronjas, så vet inte vem mer jag ska utmana, hehhe!
 
  • Jag är snäll och vill alltid (eller åtminstone oftast) människor väl.
  • Jag är en positiv människa. Väldigt optimistisk. Försöker alltid se vad positivt som kan komma ur en jobbig situation. Dock är jag bättre på det när det gäller andra människor, alltså att uppmuntra och tala positivt till andra än till mig. Borde utveckla detta så att jag kan göra det mer för mig själv också.
  • Jag bryr mig massor om andra och jag är genuint intresserad av typ alla människor jag möter. Alltså intresserad av vem de är, hur de är, vad de gör osv.
  • Jag är till mångt och mycket nöjd med min kropp och mitt utseende. Har jobbat på detta länge och nu de senaste kanske två åren har jag äntligen kännt att jag duger och kunnat acceptera att "det här är min kropp och så här ser jag ut". Otroligt skön känsla. Dock finnss det ju såklart dagar och stunder då jag inte alls känner mig ett dugg fin eller nöjd. Ibland kommer det ofta och ibland mera sällan. Men det är ju bara så det är.
  • När jag får en tanke eller inspiration till att göra något och bestämmer mig för att faktiskt göra detta, så ser jag till att det sker. Och det snabbt. Helst ordentligt också.
Åh, kul att göra sånt här emellanåt. Och jag vet att man borde göra det oftare, för att lära sig att fokusera mera på positiva saker, inte bara med sig själv, utan överlag i vardagen och livet!
Till top