ITALIEN, Firenze

Vårt nästa stop blev Florens. Första bilden är från tåget påväg dit, 36grader var det då och jag vill poängtera att det här var redan sen eftermiddag, alltså det hade varit ännu varmare tidigare under dagen. Vi åt fantastiska pizzor när vi kom fram, men jag hade lite svårt att njuta av den eftersom jag svettades som en gris trots att klockan var närmare 22. Vi sov natten på ett mysigt hostel, men som tyvärr inte hade AC och det här var nog den varmaste natten under hela resan. Det var långt över 30 grader i vårt rum som vi delade med fyra andra flickor så det blev inte många timmar sömn där inte.
Florens var en jättefin stad, men precis som med pizzan var det svårt att ta in det eftersom det var så jäkla varmt. Hade fullt upp med att försöka hålla mig på benen när vi vandrade runt i stan, vi hade säkert närmare 40 grader under dagen. Vi stannade endast en dag där, sen hoppade vi på tåget som tog oss till huvudstaden.

ITALIEN, Pisa

Efter vår (alltför) korta vistelse i Cinque Terre tågade vi iväg till Pisa, där vi stannade två nätter på ett jättefint och bra hostel. Av de städer vi besökte tycker jag även att Pisa var den trevligaste. Kan dock inte riktigt sätta fingret på varför, eftersom det är en relativt "liten" stad och där finns väl egentligen inte så jättemycket att göra, men det var en härlig och mysig stämning där som jag fastnade för.
Började med frukost på vårt mysiga hostels bakgård
Haha, ja selfiesticken som vi hade med blev väl typ vår bästavän eller något! Tyvärr gick den sönder någonstans mitt under resan, men det var kul medan det varade! :D
Lutande tornet var ju viktigaste sevärdheten i Pisa och såklart löjlade vi oss lika mycket som vii skrattade åt alla andra fåniga turister som skulle ha sina otroligt fina bilder därifrån :'D
Sen besökte vi Botaniska trädgården där vi också picknickade lite.
Nästa dag besökte vi en helt sjukt fin strand i närheten, Marina Di Pisa, som var "gjord" av vita stenar. Fint som tusan, men jobbigt att simma/ligga och sola på stenarna!

ITALIEN, first stop - Cinque Terre

Nåja, nu har jag äntligen tagit tag i att skriva och visa bilder från min och Matildas Italienresa i augusti. Hade lite 
svårt att besämma mej för hur jag skulle dela upp det hela, men kom fram till att det blir lättast om jag tar ett eller kanske två ställen per inlägg. Så jag börjar alltså med resans början och första stop, Cinque Terre (= fem byar) där vi spenderade vår första natt på en camping nånstans uppe i bergen.
 
Resan började alltså med bussen till Tammerfors, dit vi kom någon gång mitt i natten. Sen väntade vi några timmar på flygfältet innan det bar iväg.
Vi anlände med flyget till Milano någon gång mitt på dagen och slogs av en S J U K hetta. Seriöst varmaste vädret jag någonsin kännt. Vi vågade typ inte gå ut i solen, utan höll oss i skuggan så mycket som det gick. Vi tog oss direkt till tågstationen och hoppade på tåget som då skulle ta oss till Italiens västkust och La Spezia som stället hette.
Första natten sov vi i en sån här liten stuga, eller tält, som det egentligen kallades. Där fanns två sängar och inget mer, så väldigt enkelt och inte så värs bekvämt kanske, men sjukt mysigt och efter ungefär ett helt dygn av resande sov vi som stockar trots värmen och fukten.
Nästa dag åkte vi till en av Cinque Terres byar, Manarola. Absolut en av de finaste platser jag någonsin sett! Där hittade vi också en otrolig badplats där man kunde hoppa från klipporna, så vi kastade av oss kläderna och dök i, vi höll ändå på gå under av värmen.
 
Till top