6. Ditt drömjobb

Ja, jag är ju rätt lyckligt lottad jag som just nu faktiskt utbildar mig till mitt drömyrke, socionom. Kanske inte det bäst betalda yrket, men det passar perfekt för mig! Såklart skulle de vara najs med ett jobb där man tjänar massoor med pengar, men det betyder ju oftast att sitta på ett kontor någonstans och plocka i viktiga papper, vilket får mig att må illa. Usch nej. Det är ju super att det finns folk som vill göra det också, men inget för mej.
Jag vet inte riktigt exakt vad min dröm-arbetsplats skulle vara men jag vet iallafall att jag vill jobba med ungdomar. Just nu känns det som att kurator lockar mest, men vi får väl se!

En välbehövlig helg

Hej! Första veckan av daghemspraktiken har gått och jag är helt slut. Både på grund av intensivt jobb med alla barn och alltför korta nätter. Men glad är jag oxå. Veckan har varit sjukt kul och jag börjar äntligen känna mig lite vanare och har lärt mig hur det funkar osv. Att det är en finskspråkig plats är också ganska tungt för mitt huvud, men det flyter på och går ändå rätt så bra. Nästa vecka är det meningen att jag ska börja på mer "ordentligt" och ha lite mer ansvar och sånt, så det blir spännande och känns också på samma gång lite skrämmande. Det är nog det där språket som är det värsta. Skulle det vara ett svenskspråkigt daghem skulle jag knappas känna mig lika nervös och pressad, med det ordnar sig!
 
Så trött, men så glad och förväntansfull. Trevlig helg på er!
 
Till top