ITALIEN, first stop - Cinque Terre

Nåja, nu har jag äntligen tagit tag i att skriva och visa bilder från min och Matildas Italienresa i augusti. Hade lite 
svårt att besämma mej för hur jag skulle dela upp det hela, men kom fram till att det blir lättast om jag tar ett eller kanske två ställen per inlägg. Så jag börjar alltså med resans början och första stop, Cinque Terre (= fem byar) där vi spenderade vår första natt på en camping nånstans uppe i bergen.
 
Resan började alltså med bussen till Tammerfors, dit vi kom någon gång mitt i natten. Sen väntade vi några timmar på flygfältet innan det bar iväg.
Vi anlände med flyget till Milano någon gång mitt på dagen och slogs av en S J U K hetta. Seriöst varmaste vädret jag någonsin kännt. Vi vågade typ inte gå ut i solen, utan höll oss i skuggan så mycket som det gick. Vi tog oss direkt till tågstationen och hoppade på tåget som då skulle ta oss till Italiens västkust och La Spezia som stället hette.
Första natten sov vi i en sån här liten stuga, eller tält, som det egentligen kallades. Där fanns två sängar och inget mer, så väldigt enkelt och inte så värs bekvämt kanske, men sjukt mysigt och efter ungefär ett helt dygn av resande sov vi som stockar trots värmen och fukten.
Nästa dag åkte vi till en av Cinque Terres byar, Manarola. Absolut en av de finaste platser jag någonsin sett! Där hittade vi också en otrolig badplats där man kunde hoppa från klipporna, så vi kastade av oss kläderna och dök i, vi höll ändå på gå under av värmen.
 
Till top